obieganiu.pl
  • Home
  • Wydarzenia
  • Technologia
  • Zdrowie i dieta
  • Trening
  • Książki
  • Kalendarz
  • Szukaj
  • Kontakt

obieganiu.pl

Formularz kontaktowy

Wyślij e-mail
Bieganie na Ceneo

Żytnie, owsiane, a może orkiszowe? Które płatki wybrać do przygotowania zdrowej owsianki?

Wielu biegaczy (w tym również ja) na swoje śniadanie chętnie wybiera owsiankę. Sposoby jej przygotowania są naprawdę różne: przyrządzona na wodzie, mleku, podana z orzechami włoskimi, orzechami nerkowca, z rodzynkami, bananem, jabłkiem, miodem, garścią owoców sezonowych, czasem nawet z łyżką jogurtu. To śniadanie pyszne, ale przede wszystkim bogate w wartości odżywcze i co ważne dla biegacza, wolno uwalniające energię ze względu na zawartość węglowodanów.

Jak widać, mamy wiele pomysłów na to, co dodać do płatków, aby smak owsianki nam odpowiadał, ale czy zastanawialiście się, na które płatki: owsiane, żytnie, a może orkiszowe powinniśmy się zdecydować przygotowując to danie?

Biegowa chemia. Wpływ aktywności fizycznej na nasz umysł

Wszyscy zdajemy sobie chyba sprawę z faktu, że bieganie oddziałuje bezpośrednio na naszą kondycję fizyczną, mięśnie, stawy, kształtuje sylwetkę oraz pomaga spalać tkankę tłuszczową. Rzadko mamy jednak świadomość, że ta aktywność fizyczna to cały szereg emocjonalnych i psychicznych korzyści, płynących z jej uprawiania.

© 2023 obieganiu.pl

  • Polityka plików cookies
  • Mapa strony